- Brak danych
Produkcja Wędlin - Jakość i Tradycja - Agata i Szczepan Gawor
Państwo Agata i Szczepan Gawor specjalizują się w produkcji wędlin. Są rodzinną firmą założoną w 1989 r. Tradycyjne przekazywane z pokolenia na pokolenie, dzięki czemu obecnie produkty są wyrabiane w oparciu o dawne receptury i tradycyjne metody. Mięso jest naturalnie wędzone drewnem i starannie przyprawiane. Wyjątkowymi cechami są niepowtarzalny zapach, smak, które powstają dzięki niezmienionym od ponad wieku sposobom wytwarzania, według tradycyjnych receptur.
Państwo Agata i Szczepan Gawor mieszkają w miejscowości Podstolice , gminie Wieliczka. Podstolice mają bogatą historię a rzeźnictwo i masarstwo ma wielowiekowa tradycję. Umiejętności wytwarzania dobrych i smacznych wędlin, rozpowszechniło się na tym terenie poprzez związki rodzinne.
Ich specjalnością są wędliny. Ich flagowym produktem jest szynka Podstolnego. Oferują również kiełbasę wiejską, kiełbasę piszczańską oraz kiszkę i boczek gotowany. Poza tym bekon, kabanos książęcy, baleron gotowany, bekon, boczek wędzony, kiełbasę rzeszowska, kiełbasę wiejską, krakowską parzoną, kaszankę, krakowską podsuszaną, szynkę od kości, szynkę orzeszek, szynkę z kością, mielonkę z pieca, pasztet wieprzowy, pasztetową, salceson golonkowy. Surowiec pochodzi z małopolskich surowców.